به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبرحوزه، این نشریه، در شماره اخیر خود هشت مقاله در موضوعات مختلف ارائه داده است.
«مبانی همکاری علماء با دولتهای جور (با تأکید بر اندیشه فیض کاشانی)» عنوان مقالهای است که حجتالاسلام والمسلمین احدالله قلیزاده ارائه داده است.
وی در این مقاله، همکاری و تعامل عالمان شیعه را با سلاطین، بر مبانی دینی استوار دانسته و عنوان میکند: این همکاری و تعامل، آثار مثبت فراوانی به همراه داشته است که از جمله آنها میتوان به گسترش مذهب تشیع، بستر سازی برای عمل به قوانین و احکام شیعه، اجرای امر به معروف و نهی از منکر، دفاع از حقوق مردم و مبارزه با فرقههای انحرافی همانند صوفیه اشاره کرد.
وی در این زمینه ادامه میدهد: این همکاری نه از روی ضعف، بلکه به صورت نفوذ در رأس هرم هیئت حاکمه بوده و سیاستگذاری طبقه حاکمه را به نفع تودههای مظلوم شیعه هدایت میکرده است.
«بررسی تطبیقی مالکیت بیوت پیامبر(ص) بعد از وفات ایشان» عنوان دیگر مقالهای است که آقای خالد الغفوری آن را نگاشته است.
وی در مسئله مالکیت بیوت پیامبر(ص)، بعد از وفات ایشان چند احتمال را مطرح ساخته و در نهایت این احتمال را ترجیح داده است که بیوت پیامبر (ص) نیز در حکم سایر اموالی است که از ایشان به جا مانده است و باید میان ورثه تقسیم شود.
وی در ادامه مقاله خود، به مالکیت درآوردن بیوت را از سوی پیامبر (ص) به همسران خود رد کرده و دلائل آن را نیز بررسی نموده است.
نویسنده همچنین مسئله اضافهشدن کلمه «بیوت» در قرآن کریم، گاهی به پیامبر (ص) و گاهی به همسران ایشان را به صورت مفصل بررسی کرده است و در مورد آن چهار احتمال را مطرح میکند که به اعتقاد وی منظور از اضافهشدن کلمه «بیوت» به پیامبر (ص) در قرآن مجید، بیان مالکیت پیامبر (ص) بر بیوت است، اما منظور از اضافهشدن بیوت به زنان پیامبر (ص) در قرآن، بیان سکونت آنها در این بیوت است نه ملکیت آنها بر بیوت.
«ابتکارات و نوآوریهای فلسفی علامه طباطبایی» یکی دیگر از مقالات ارائه شده در این فصلنامه میباشد که از سوی حجتالاسلام عبدالرئوف مصباح نگاشته شده است.
نویسنده این پژوهش را با بهرهگیری از آثار فلسفی علامه طباطبایی، اعم از آثاری که به صورت کتابهای مستقل نگارش یافته یا به صورت حواشی در ضمن کتب دیگر به چاپ رسیده است و همچنین با بهرهگیری از آثار برخی فیلسوفان مسلمان که در پرتو مکاتب فلسفی مشّا، اشراق و حکمت متعالیه پرورش یافتهاند که آثار آنان مورد توجه علامه طباطبایی بوده و یا توسط ایشان به نقد کشیده شده است، سامان داده و ابتکارات و نوآوریهای علامه را در چهار حوزه همچون: «معرفتشناسی»، «خداشناسی»، «جهانشناسی» و «انسانشناسی» ارزیابی نموده است.
عناوین دیگر نشریه شامل: «رابطه تکلیف و توانایی در نهضت عاشورا، مقالهای از حسین عبدالمحمدی»، «نقد و بررسی حدیث منزلت، در رویکرد اهل سنت، پژوهشی از مهدی محمدی»، «مبانی روانشناختی برنامهریزی آموزش و درس» به قلم محمد عارف صداقت»، «درنگی در شخصیت ابن قطان، پژوهشی از محمد اصغرینژاد» و «الگوی مصرف زمان در احادیث، مقالهای از سیدیعقوب موسوی» میباشد.
ضمناً چکیده مقالات به زبان انگلیسی، در نشریه انعکاس داده شده است. هفدهمین شماره از فصلنامه «کوثر معارف» به صاحبامتیازی مجتمع آموزش عالی فقه وابسته به جامعةالمصطفیالعالمیه و مدیرمسئولی مصطفی محامی، در 236 صفحه و با قیمت یکهزار تومان منتشر شده است.
علاقهمندان جهت ارتباط با نشریه به نشانی قم، چهارراه شهداء، خیابان حجتیه، مدرسه حجتیه، مجتمع آموزش عالی فقه مراجعه کرده و یا با تلفن 7182522-0251 تماس بگیرند.